News


At Maasvlakte Plaza it is now possible for truck drivers to refuel at this largest truck parking in the Netherlands. The new filling station has four truck lanes with high-speed diesel pumps and two lanes for passenger cars with both diesel and petrol. The unmanned petrol station, where all bank and fuel passes can be paid, is open day and night.🚗

Met de opening van het Shell Truck Diesel station op Maasvlakte Plaza is het vanaf vandaag voor vrachtwagenchauffeurs mogelijk te tanken op deze grootste truckparking van Nederland.
portofrotterdam.com

News


Maasvlakte Plaza is vanmiddag geopend in de Rotterdamse haven. Het 'modernste vrachtwagenparkeerterrein van Europa' beschikt onder meer over wifi, douches,…
www.ad.nl

Persbericht

‘Truckparkings Rotterdam groot succes’

Weer nieuw park in Waalhaven
Vandaag - vrijdag 25 november 2016 - opent Havenbedrijf Rotterdam een nieuwe truckparking voor 102 vrachtwagens aan de Antonie Bodaanweg 99 in Rotterdam-Waalhaven. Daarmee komt het aantal beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in het havengebied op een kleine 400. In mei 2017 opent het Havenbedrijf in het westen Maasvlakte Plaza, een internationaal transportpark met een grootschalige, beveiligde truckparking voor 359 trucks.

Succes

De nieuwe beveiligde Truckparking ligt naast de reeds bestaande Truckparking Waalhaven, dat een bezettingsgraad heeft van bijna 100 procent. “In de vier jaar van zijn bestaan blijkt Truckparking Rotterdam een groot succes. De vier parkings – twee in de Waalhaven en twee in de Botlek - voorzien duidelijk in een behoefte. Ze dragen bij aan de aantrekkingskracht van het Rotterdamse havengebied. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor de vrachtwagen en chauffeur. Ze passen in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven”, aldus Ronald Paul, operationeel directeur (COO) van het Havenbedrijf.


“Met de nieuwe parking neemt onze capaciteit met zo’n 30% toe. De aanleg ervan bewijst dat de manier waarop alle betrokkenen omgaan met het parkeren van vrachtwagens succesvol is. En een voorbeeld voor de rest van het land”, vult Ton Barten, directeur Truckparkings Rotterdam Exploitatie BV, aan. Hij wijst ook op de faciliteiten: WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte, sanitaire en douchevoorzieningen en zelfs de mogelijkheid tot het draaien van een wasje: “Dankzij de truckparkings kan men ook comfortabel de spits mijden. Chauffeurs kunnen er veilig gedurende langere tijd verblijven. Ze kunnen uitgerust en dus veilig de weg op en lopen geen risico op boetes voor het overtreden van rij- en rusttijden.”


Antonie Bodaan (3-8-1918 tot 10-5-1940)
Was reserve 1e luitenant-vlieger. Ontving postuum de militaire Willemsorde vanwege zijn moedige optreden tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Truckparkings Rotterdam als voorbeeld, de beste keuze voor veilig parkeren.

Nieuwsitem TV Rijnmond ivm overvallen vrachtwagenchauffeurs in Krimpen
 
Bekijk het filmpje vanaf 05,24 minuten.
 

News

Truckparkings Rotterdam Exploitatie B.V. will be responsible for the operation of the three secure truck parking areas in the Port of Rotterdam ( (Waalhaven, de Punt en Botlek/Distri) as well as for the two  trailer parkings (van Meelstraat, Waalhaven and Theemsweg, Botlek) as of November 12th 2015. All current staff will continue to enthusiastically serve the growing group of customers. The only thing that changes is the postal address: Truckparkings Rotterdam Exploitatie B.V., Nieuwland Parc 506, 2952 DG Alblasserdam.


News

Dit is het begin van uw nieuwe tekstblok